Woonkamer

Categorieën

Woonkamer inspiratie vind je bij impré

De woonkamer kan als centrale plek binnen het huis gezien worden. Het is een heerlijke ruimte om samen te komen met vrienden of familie, of om even een moment voor jezelf te hebben. Juist omdat je zoveel tijd in deze ruimte besteed, is een goede inrichting essentieel. Er zijn veel verschillende manieren waarop je jouw huiskamer kan inrichten. Er zijn ook een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van de ruimte, maar ook aan de stijl en kleuren in de rest van het huis. Kan jij wel wat wooninspiratie voor de woonkamer gebruiken? impré heeft een uitgebreide collectie, die de mooiste huiskamer items bevatten. Van meubels tot decoratie, je vindt het hier!

Woonkamer inrichten: welke stijl kies jij?

Er zijn talloze manieren om een woonkamer in te richten. Maak bijvoorbeeld gebruik van verschillende kleuren, of stijlen. Bij impré vind je zowel meubels als decoratie in verschillende uiteenlopende stijlen. Zo weet je vrijwel zeker dat je een perfecte match gaat vinden, die bij de rest van het huis past. Benieuwd welke stijl het beste bij jouw past?

  • Modern: strakke designs, hoogwaardige materialen en neutrale kleuren kenmerken een modern ingerichte woonkamer. Combineer verschillende koele materialen met elkaar voor een luxe effect. Denk bijvoorbeeld aan een glazen salontafel met daarnaast een mooie zwarte leren bank. Creëer gezelligheid in jouw moderne woonkamer met behulp van stijlvolle sierkussens of bijvoorbeeld een zacht vloerkleed.
  • Rustiek: kenmerkend voor een rustieke inrichting zijn items waarmee veel gezelligheid en warmte wordt gecreëerd. Houten meubels passen perfect binnen deze stijl en zien er ook nog eens prachtig uit. Een robuuste houten tafel, of een grote houten kast doen veel voor jouw woonkamer. Maak de look helemaal af met katoenen of linnen decoratie zoals een mooi set gordijnen.
  • Industrieel: deze stijl brengt ons terug naar New York, waar oude fabrieken tot appartementen of ‘lofts’ omgebouwd werden. Natuurlijke materialen zoals staal, beton en metaal zie je vaak terug binnen deze stijl. Pas deze look op een makkelijke en subtiele manier toe in jouw woonkamer, zonder dat het ongezellig oogt. Ga tijdens het huiskamer inrichten voor neutrale moderne kleuren, stoere meubels en accessoires.
  • Botanisch: plantenliefhebbers zullen zich erg aangetrokken voelen tot deze stijl. Planten zijn namelijk de basis voor een botanische inrichting. Jouw woonkamer inrichten op de botanische manier doe je bovendien het beste aan de hand van natuurlijke kleuren, zoals groen, wit en bruin.

Meer woonkamer ideeen nodig? In ons assortiment hebben wij een ruim aanbod van diverse meubels en decoratie voor jouw huiskamer!

Woonkamer ideeën voor de grote en kleine woonkamer

Wat voor woonkamer heb jij? Wist je dat er een aantal handige inrichtingstips zijn waarmee je jouw woonkamer groter kan laten ogen? Om te beginnen zijn lichte kleuren altijd zeer bevorderlijk voor kleinere ruimtes, doordat de ruimte hierdoor groter lijkt. Bovendien creëer je met behulp van lichte kleuren ook meteen een rustige uitstraling. Op het gebied van inrichting zijn er ook een aantal handige tips waardoor je jouw woonkamer groter kan laten lijken. Schuif jouw bank bijvoorbeeld niet helemaal tegen de muur aan, maar laat er een beetje ruimte tussen. De ruimte die achter de bank ontstaat kan vervolgens gebruikt worden om een sfeervolle lamp neer te zetten.

Bij een grote woonkamer inrichten is het belangrijk dat er efficiënt gebruik wordt gemaakt van alle ruimte. Creëer verschillende gebieden binnen jouw woonkamer met behulp van bijvoorbeeld vloerkleden en diverse meubels. De gezellige zithoek met comfortabele stoelen, het tv gebied met bank, salontafel en vloerkleed en de werktafel met sfeervolle hanglampen en stijlvolle stoelen.

Woonkamer inspiratie; mooie meubels en stijlvolle decoratie

De juiste meubels en decoratie spelen een grote rol bij de inrichting van jouw woonkamer. Creëer een bepaalde look met verschillende soorten meubels en maak jouw inrichting helemaal af met bijpassende asseccoires. Decoratie zoals sierkussens, dekens, vloerkleden en kaarsen geven jouw woonkamer bovendien een warme en gezellige uitstraling.

Alles voor je woonkamer vind je bij impré

Heb jij nog wooninspiratie voor de woonkamer nodig? Of ben jij er nog niet helemaal over uit hoe je jouw woonkamer gaat inrichten? Impré kan jou helpen! Met een collectie van zowel stijlvolle meubels als decoratie voor de woonkamer vind jij gemakkelijk jouw favoriete items voor de perfecte inrichting! Ga voor een matching woonkamerset, of combineer verschillende items met elkaar voor een speelse look. Waar je ook op zoek naar bent, impré heeft alles voor jouw woonkamer!


waiting...

Contact
010 - 447 9844Maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30 tot 16.45 uur