Windlichten & lantaarns(0)

Deze categorie bevat momenteel geen artikelen.

Categorieën

Filter & sorteer

  • Sorteren op:
    Meest populair eerst

Sorteren op:

Windlichten & lantaarns(0)

Fris je tuin op met de windlichten van impré

Windlichten maken alles beter. Beeld je maar eens in: je zit buiten te genieten met vrienden van een lange, warme zomeravond in de tuin. Het begint al te schemeren… het enige wat nog mist is een gezellig lichtje. Met de windlichten van impré zit je nooit in het donker! Door de gezelligheid van een flikkerend vuurtje kunnen jouw zomeravonden nog langer doorgaan. De dansende vlammen zorgens op zichzelf niet alleen voor een prachtig schouwspel, maar ook de effecten die je ermee bereikt op muren of tafel maakt dat vuur altijd een aangename sfeermaker is. Kijk snel hieronder voor meer informatie over de windlichten die je in ons assortiment kunt vinden!

Wat is het verschil tussen windlichten en lantaarns?

Op het eerste oog lijkt het misschien zo dat windlichten en lantaarns niet zo gek veel verschillen. Maar als je erop let, dan zul je zien dat lantaarns gesloten zijn, terwijl windlichten een opening hebben die niet kan worden afgesloten. De klep die lantaarns hebben zorgt ervoor dat wanneer het bijvoorbeeld eens onverwacht zou gaan regenen, de vlam niet uit zal gaan. Windlichten hebben deze bescherming echter niet.

Dit gegeven maakt lantaarns uitermate geschikt om een grotere ruimte te verlichten, zeker wanneer je een glazen lantaarn met helder glas gebruikt. Een windlicht groot kan je beter gebruiken als een blikvanger dan om een ruimte praktisch te verlichten. Probeer daarom eens een lantaarn uit als een andere vorm van verlichting in huis!

Zowel gezellig voor binnen- als buitenruimtes

Je kunt eindeloos lang variëren met windlichten in jouw interieur. Dit komt door de verschillende soorten lantaarns en windlichten die er beschikbaar zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan hangende lantaarns van glas, of een houten windlicht dat een mooi lichtspel op tafel laat zien. Dit zijn elementen die een gewone loungehoek in de tuin kunnen omtoveren tot een plek waar de mooiste herinneringen gemaakt kunnen worden.

Maar niet alleen buiten het huis is het heel goed mogelijk om een windlicht neer te zetten. Ook binnen komen ze vaak goed tot hun recht. Dit komt door de sfeervolle ontwerpen die ze vaak hebben. Hierdoor past een windlicht binnen net zo goed als buiten. Plaats er bijvoorbeeld een op een leuke salontafel of een klein kastje en zie wat het doet met de omgeving!

Verschillende materialen die worden gebruikt voor windlichten en lantaarns

Je kan het zo gek niet bedenken, of er kan wel een windlicht van gemaakt worden. Denk aan hout, metaal, maar ook katoen of glas. Een houten windlicht bijvoorbeeld staat ontzettend leuk op een grote eettafel in de tuin. Zet er wat leuke planten naast, misschien nog wat kleine lantaarntjes of windlichtjes en laat de avond zo lang als mogelijk doorgaan!

Een andere mogelijkheid is de windlichten op te hangen aan een overkapping of waslijn. Een windlicht glas kan je ontzettend goed in een katoenen ‘netje’ plaatsen en deze vervolgens ophangen op een plek naar jouw wensen. Zo zorg je op een leuke manier dat jouw tuin een stukje gezelliger wordt in de Ibiza-style. Als je niet genoeg licht hebt aan een paar hangende lichtjes kan je misschien beter nog een groot windlicht plaatsen om de ruimte nog wat meer te verlichten.

Verder kan je altijd je windlicht binnen neerzetten wanneer je daar behoefte naar voelt. Hetzelfde gezellige effect kan natuurlijk ook binnen worden gerealiseerd met deze sfeerverlichting. Zet dan het houten windlicht of de glazen lantaarn op een bijzettafel in een hoek en kijk naar het effect dat de vlammen maken op je muur en de planten in de omgeving. Als je echt voor een heerlijke sfeermaker wil gaan kan je ook een geurkaars of een wierook aansteken.

Wat betreft lantaarns is het wat eenvoudiger om deze te combineren met verschillende woonstijlen. Een doorzichtige, glazen lantaarn is eigenlijk de standaard. Er kan genoeg gevarieerd worden met verschillende kleuren glas of metaal in de afwerking, maar in essentie komt dit model veel overeen met andere soorten lantaarns. Neem vooral eens een kijkje in ons assortiment om te kijken of je een model tegen komt wat leuk zal staan in jouw huis of tuin!

Windlichten kopen doe je bij impré

Heb je genoeg inspiratie opgedaan om een windlicht te kopen dat bij jouw wensen en vooral ook bij jouw interieur past? Dat is mooi om te horen! Dan is het nu tijd om jouw wensen uit te laten komen en een windlicht aan te schaffen bij impré. Hieronder vind je een ruim aanbod in de beste kwaliteit windlichten en lantaarns. Ieder product is zorgvuldig geselecteerd en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Gun jezelf langere en gezellige zomeravonden bestel nu jouw nieuwe windlichten!


waiting...