Wikkeljurken(0)

Deze categorie bevat momenteel geen artikelen.

Categorieën

Filter & sorteer

  • Sorteren op:
    Meest populair eerst

Sorteren op:

Wikkeljurken(0)

Wikkeljurk, overslag jurk, wrap dress: what’s in a name?

Taille, buste, billen, heupen, benen… Het vrouwelijk lichaam heeft mooie vormen, en al die vormen komen prachtig tot hun recht in een wikkeljurk. Hoe het kan dat één jurk elk figuur mooi uit laat komen, dat vertellen we zo. Maar eerst leggen we uit wat een wikkeljurk precies is.

Een wikkeljurk wordt ook wel overslagjurk of wrap dress genoemd. Een wikkeljurk heeft aan de voorkant twee flappen die over elkaar heen geslagen worden. Deze flappen worden vastgemaakt met twee bindbandjes. Je steekt je armen in de mouwen of door de armsgaten, rijgt één van de bindbandjes door een daarvoor bestemd gaatje in de zijkant van de jurk, wikkelt de flappen om je heen en strikt ze vast. Dat kan zowel voor als achter.

Een jurk die elk figuur staat? Dat is de wikkeljurk!

Eigenlijk is het een wonderjurk , die wikkeljurk. Want hij is geschikt voor elk figuur. Sterker nog, hij laat elk vrouwenfiguur shinen. Hoe? Dat zit zo.

Het ideale vrouwelijke figuur bestaat uit een V-vorm tot aan de taille en een omgekeerde V vanaf de taille naar beneden. Een wikkeljurk versterkt beide V-vormen.

Het lijfje van de wikkeljurk vormt een V die van de schouders naar de taille loopt. Bovendien ontstaat door de overslag aan de bovenkant een V-hals die het decolleté en daarmee de bovenkant van de buste mooi uit laat komen.

De rok van een wikkeljurk vormt de omgekeerde V en valt losjes om de benen. Vaak zit er een openvallend split in de rok die ook weer een V vormt. In die V is een van beide benen tijdens het lopen wat meer te zien. Sexy!

In de taille komen beide V’s bij elkaar met behulp van het bindbandje dat de overslag op zijn plek houdt. Dit bindbandje maakt de taille iets smaller doordat deze lichtjes ingesnoerd wordt, en geeft bovendien reliëf aan de onderkant van de buste én aan de bovenkant van de heupen. Zie je het voor je?

Een wikkeljurk volgt dus de vormen van het lichaam, en sluit er mooi op aan. Maar waar de meeste aansluitende jurken eventuele buikjes, love handles en andere onvolkomenheden genadeloos aan het licht brengen, is dat bij de wrap dress niet het geval. Door het vastbinden van de overslagen, plooit de stof zich namelijk soepel om elke ronding, zonder er al te veel de aandacht op te vestigen.

Overslagjurken van jersey tot satijn

Een wrap dress kan in principe van elk materiaal gemaakt worden. Toch zijn de meeste exemplaren van jersey. Jersey is een fijn gebreide stof die van nature licht elastisch is. Hierdoor is hij makkelijk te plooien en te binden. Een jersey jurk gaat bovendien soepel met elke beweging mee. Jersey jurken zitten heerlijk en passen over het algemeen bij een wat meer casual outfit. Maar met de juiste accessoires geef je een jersey overslagjurk heel gemakkelijk een businessachtige touch of maak je hem zelfs geschikt voor een avondje uit.

Aan het andere eind van het stylingsspectrum bevindt zich de satijnen wikkeljurk. Satijn is een niet-elastisch materiaal met een chique glans. Het straalt een uitgesproken gevoel van luxe uit. Ben je op zoek naar een mooie avondjurk, dan is een satijnen overslagjurk een goede keuze.

Verschillende soorten wikkeljurken

Tussen jersey en satijn zit een keur aan materialen die geschikt zijn voor wikkeljurken. En uiteraard zijn er wikkeljurken met een lange mouw en zomerjurkjes met een korte mouw. Ook zijn er verschillende lengtes. Het is een kwestie van proberen om te kijken wat het beste bij jou past. We raden je bovendien aan om eens met kleuren en patronen te spelen. Zo vind je gegarandeerd een wikkeljurk waarin jouw persoonlijkheid perfect tot zijn recht komt. Hieronder vind je een kleine beschrijving van een paar verschillende soorten wikkeljurken voor dames:

  • Kort wikkeljurkje: een mini-jurkje staat jeugdig en vrouwelijk. Het is ideaal voor in de zomer en voor vrouwen die graag met hun benen pronken.
  • Lange wikkeljurk: een lange wikkeljurk heeft een elegante uitstraling. Een lange jurk met lange mouwen is fijn voor als het wat kouder is, en afhankelijk van de kleur en het patroon, kan een lange wikkeljurk ook heel geschikt zijn als avondjurk.
  • Midi-wikkeljurk: een wikkeljurk tot net even boven of onder de knie is vrij neutraal en kan bij elk weertype en vrijwel elke gelegenheid gedragen worden. Een midi-jurk is ook heel geschikt voor naar kantoor.
  • Wikkeljurk zwart: een kort zwart wikkeljurkje kan heel goed dienst doen als little black dress. Vooral wanneer het voorzien is van kanten details of wanneer het van een luxe materiaal als fluweel of zijde is gemaakt.

Je ziet dat een wikkeljurk eigenlijk niet in een dames garderobe mag ontbreken. En om jouw wardrobe up-to-date te houden, hebben we geregeld nieuwe overslagjurken voor je. Kom dus regelmatig even kijken!


waiting...