Colour Blocking(0)

Deze categorie bevat momenteel geen artikelen.

Categorieën

Filter & sorteer

 • Sorteren op:
  Meest populair eerst

Sorteren op:

Colour Blocking(0)

Colourblocking, tijd om te knallen met kleuren!

Voorbij zijn de tijden waarin roze en rood niet gecombineerd mogen worden omdat ze met elkaar vloeken. Als je tegenwoordig een outfit in deze kleurencombinatie draagt, dan ben je juist helemaal on-trend! Colourblocking is namelijk hip en laat je al jouw favoriete kleuren met elkaar combineren, zonder er twee keer over na te hoeven denken. Bij impré draait alles om liefdevol geselecteerde power styles, dé perfecte plek dus om jouw ideale colorblocking look samen te stellen.

De verschillende manieren om colourblocking in scene te zetten

De term colourblocking kan op veel verschillende manieren worden opgevat. De meest voor de hand liggende omschrijving gaat over complementaire kleuren die tegenover elkaar staan. Denk bijvoorbeeld aan geel en paars, kleuren die je in welke vorm dan ook kunt laten terugkomen in je outfit. Maar de trend omvat veel meer dan dat. Je kunt namelijk ook letterlijk in hokjes denken en voor strakke lijnen in verschillende kleuren kiezen.

Door de jaren heen is de colourblocking trend aardig geëvolueerd. Zo zijn er bijvoorbeeld jurken en jassen die een colourblock-dessin hebben en dus meerdere contrasterende kleuren in één bevatten. Best handig als je zelf geen ster bent in het combineren van kleuren! Iets veelzijdiger zijn juist de looks die bestaan uit verschillende kledingstukken in effen kleuren. Daarmee kan je zelf namelijk de mooiste looks creëren en zorg je voor veel afwisseling. Denk bijvoorbeeld aan een broek in een rode tint gecombineerd met een geel shirt en groen schoudertasje.

Subtiel beginnen met de colourblocking trend

Voor wie zich graag aan de colourblocking trend wil wagen, maar nog niet alle moed bij elkaar heeft geraapt om gelijk te knallen, zijn er een paar manieren om de gulden middenweg te vinden:

 • Pretty in pastel
  Pastelkleuren zijn een goed begin voor wie de trend graag volgt. Deze zachte tinten vallen minder op en je hebt binnen de kortste keren een mooie kleurenmix te pakken die toch binnen de colourblocking trend valt. Ook hier kun je namelijk voor een combinatie van paars en groen gaan, zonder dat dit direct in het oog springt. Kom maar op met die 90s vibes!
 • Accessorize
  Better safe than sorry… kies voor deze veilige optie door een look in een rustige kleur te kiezen en laat je accessoires eruit springen. Met een all-black outfit gecombineerd met een knalpaarse tas en pumps kan er niet zoveel mis gaan. Zo hoef je niet gelijk all out te gaan en waag je door wat kleurcontrast toch een stap in de goede richting.
 • Monochrome meets colourblocking
  Ben je geen type voor felle kleuren en hou je het liever een beetje rustig? Dan kun je ook een mooie look samenstellen met tinten uit dezelfde kleurfamilie. Een zwart-witte trui op een grijze jeans gecombineerd met donkergrijze laarsjes vormen samen een outfit die zowel binnen de colourblocking én de monochrome trend valt.

Laat je creativiteit de vrije loop en ga voor een colorblock-outfit

Of je nu al jaren een colorblocking-expert bent, of wilt gaan experimenteren met een van de populairste trends van de afgelopen tijd, impré’s got your back! Van subtiel tot gedurfd: op onze colorblocking-pagina slaag je gegarandeerd. Laat de Mondriaan in je los en shop de colorblocking-trend online.


waiting...

Contact
010 - 447 9844Maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30 tot 16.45 uur