Spiegels(0)

Deze categorie bevat momenteel geen artikelen.

Categorieën

Filter & sorteer

  • Sorteren op:
    Meest populair eerst

Sorteren op:

Spiegels(0)

Spiegels Spiegels aan de wand…

Spiegels hebben iets magisch over zich. Waarschijnlijk heeft dat iets te maken met het feit dat ze in sommige sprookjes een prominente rol spelen. Wie kent niet het beroemde sprookje van de gebroeders Grimm over Sneeuwwitje, waarbij de koningin keer op keer teleurgesteld werd door het antwoord van de spiegel? Maar zelfs zonder deze sprookjes hebben spiegels een magische invloed. Denk bijvoorbeeld aan een staande spiegels, waar elke vrouw de jonge prinses in zichzelf naar boven brengt. Maar ook het ruimtelijke effect dat een grote spiegel binnen een interieur teweeg kan brengen, zou je met een beetje fantasie als magisch kunnen bestempelen. Kortom: spiegels mogen niet ontbreken in het assortiment van impré.

… wat zijn de mooiste spiegels in het land?

Spiegels zijn er in heel veel soorten en maten. Welke spiegel het beste in jouw interieur past, ligt eigenlijk volledig aan je smaak en interieurstijl. Een strak en modern interieur vraagt bijvoorbeeld om een rechte, vierkante spiegel. Ronde spiegels geven iets meer een speels effect en passen daarom goed in bijvoorbeeld een romantisch of landelijk interieur. Staande spiegels worden veel gebruikt in slaapkamers en zijn zeer geschikt om je outfit voor die dag te bekijken.

De rol van spiegels in jouw interieurontwerp

Spiegels spelen een cruciale rol in jouw interieur. Ze kunnen je ruimte groter doen lijken. Een grote spiegel in de gang zorgt voor een verbredend effect en laat de muren niet op je af komen. Wanneer een spiegel tegenover een raam wordt geplaatst, reflecteert het het licht en zorgt het voor extra verlichting in elke ruimte. Daarnaast zijn grote spiegels echte sfeermakers in je huis. Een kale muur wordt in een mum van tijd geupgrade tot een sfeervolle wand met behulp van de juiste wandspiegel.

Lijsten maken de spiegel

Waar spiegels voor een groot deel de uitstraling van een interieur bepalen, zijn het de lijsten om een spiegel die voor een groot deel het design van de spiegels bepalen. Ga dus voor een spiegel met een lijst die bij je interieur past. impré heeft spiegels met verschillende soorten lijsten. Van strakke tot elegante spiegellijsten en van kleurrijke spiegels tot ingetogen lijsten. De lijst maakt de spiegel. Houd dat altijd in je achterhoofd.

Tips voor het stylen van je interieur met behulp van spiegels

impré denkt graag met je mee om jouw interieur helemaal naar wens te maken. Spiegels spelen hier een belangrijke rol in. Daarom hebben we een aantal tips voor je die helpen om een spiegel optimaal te benutten, zowel als decoratief element als praktische accessoire. Want hoe mooi en leuk spiegels ook zijn, uiteindelijk moeten ze ook nuttig zijn. Tijdens het opmaken in de ochtend moet je spiegel functioneel zijn. Je moet heel je gezicht kunnen zien.

Wanneer je een grote spiegel achter je bank hangt, creëer je meer licht en diepte in je woonkamer. In combinatie met leuke fotolijsten of schilderijen, geef je je woonkamer daarnaast een vrolijke uitstraling. Wist je dat het verruimende effect van spiegels nog groter is, wanneer je ze in een hoek plaatst?

Je zou het misschien niet direct verwachten, maar ook in het toilet kun je met spiegels leuke effecten creëren. De ruimtelijke effecten die spiegels teweeg brengen, komen natuurlijk goed van pas in ‘het kleinste kamertje’. Die kunnen wel wat extra ruimte gebruiken, zelfs al gaat het slechts om optisch bedrog.

Een staande spiegel is ook leuk om bij de eettafel te zetten. Wanneer je er een aan de smalste kant van de tafel zet, en de tafel verrijkt met bijvoorbeeld een bos bloemen of een dienblad met kaarsen, geeft dat door de reflectie een heel mooi effect.

Koop je spiegel online bij impré

Een spiegel kopen is tegenwoordig heel eenvoudig. Online is het aanbod enorm en op de foto’s kun je eigenlijk al goed zien hoe de spiegel eruit ziet. Een spiegel online kopen bij impré is helemaal makkelijk. Wanneer je een spiegel hebt gevonden die past in jouw interieur, hoef je hem alleen maar in het winkelmandje te stoppen en af te rekenen. Wij komen in actie en zorgen ervoor dat de spiegel zo snel mogelijk bij jou in huis hangt. Zo maken we jouw interieur tot de mooiste van het land.


waiting...