Mantels(0)

Deze categorie bevat momenteel geen artikelen.

Categorieën

Filter & sorteer

  • Sorteren op:
    Meest populair eerst

Sorteren op:

Mantels(0)

Mantels voor dames - hele het jaar stijlvol over straat

Bij mantels denk je al snel aan die klassieke, lange en stijlvolle kledingstukken. Hoewel dit beeld heel vaak ook klopt, zijn de mantels van tegenwoordig ook zeer geschikt voor het dragen op casual gelegenheden. Bij impré vind je mantels in veel verschillende soorten en maten. Ook zijn er verschillende mantels voor de verschillende jaargetijden. Zo heb je warme wollen wintermantels, luchtige vrolijke zomermantels en zogenaamde tussenmantels. Laat je inspireren door het ruime assortiment mantels van impré en loop er gedurende het hele jaar altijd chic en elegant bij.

Wat zijn mantels precies?

Een mantel is een geklede jas die vooral vroeger enkel op zakelijke en nette gelegenheden gedragen werd. Tegenwoordig zijn mantels echter ook in het dagelijkse leven steeds meer zichtbaar en zijn ook de sportieve en casual variant heel populair. De meeste mantels vallen tot ongeveer rond de knie. Er zijn ook mantels die tussen de knie en de heup vallen. Parka’s hebben bijvoorbeeld vaak deze lengte. Misschien vraag je je ook af: wat is het verschil tussen een jas een een mantel? Een jas kan van korter of dunner materiaal gemaakt zijn dan een mantel, die vooral vroeger dus bekend stond om het warme wollen materiaal waar het van gemaakt is. Tegenwoordig is de definitie voor ‘mantels’ iets breder te trekken.

Wintermantel voor stijlvolle bescherming tegen de kou

Met een wintermantel kun je zorgeloos de kinderen van school halen, de hond uitlaten of naar de sportclub fietsen, zelfs als het buiten vriest. Deze warme mantel dankt zijn comfort aan het feit dat het gemaakt is van wol of dons. Het moge duidelijk zijn dat een wollen mantel je te allen tijde beschermt tegen koude, winterse temperaturen. Een wintermantel is daarnaast vaak ook voorzien van een beschermlaag, waardoor je maar weinig last ervaart van regen en wind. Toch is het goed om te beseffen dat de wintermantel niet hetzelfde is als een regenmantel. Ten opzichte van regenmantels zijn wollen wintermantels veel meer gericht op de chique en klassieke uitstraling. De wollen winterjas is meer dan goed te combineren met accessoires zoals sjaals, handschoenen en mutsen.

Tussenmantel voor als je niet precies weet wat het weer gaat doen

De tussenmantel is er voor de momenten die de naam al doet vermoeden. Wanneer het buiten niet heel warm is, maar ook niet te koud, is de tussenmantel de perfecte oplossing. Het is verleidelijk om de tussenmantel te beschouwen als een kledingstuk die met name in de herfst en de lente gedragen kan worden, maar dit hoeft niet noodzakelijkerwijs zo te zijn. Ook in de winter en de zomer zijn er zat momenten dat de tussenmantel uitstekend tot zijn recht komt. De tussenmantel is gemaakt van iets dunner materiaal dan de wintermantel.

Zomermantel voor de frissere avond

De zomer is vaak een periode voor korte t-shirts, rokjes en topjes, maar in de loop van een zwoele zomeravond kan de temperatuur aanzienlijk dalen. Op dat soort momenten biedt de stijlvolle zomermantel uitkomst. Een zomermantel is gemaakt van dunne stof en is vaak ook iets korter dan de doorsnee mantel. Gemaakt van vrolijke, frisse kleuren en een echte aanwinst voor de garderobe van iedere vrouw.

Onderhoud je mantels goed

Mantels zijn dus de ideale aanwinst op de kapstok van iedere dame, maar het is wel de bedoeling dat je mantel lang meegaat. Daarom is het van belang om elke mantel goed te verzorgen en te onderhouden. Daarom hebben we enkele tips die helpen om je mantels zo mooi mogelijk te houden. Zo zijn wollen mantels niet geschikt om in de wasmachine te stoppen. We raden aan om deze mantels ongeveer twee keer per jaar te stomen. Donsmantels mogen bijna altijd wel in de wasmachine, maar wel op lage temperatuur en bij voorkeur zonder andere kledingstukken. Check altijd goed het label voordat je de mantel in de wasmachine stopt.

Je mantels online bestellen bij impré

Koop je mantels online bij impré. Laat je inspireren door het ruime aanbod mantels en wanneer je het perfecte exemplaar hebt gevonden, bestel je de mantel eenvoudig en snel voor welke gelegenheid dan ook. Het grote voordeel van je mantel online kopen, is grote assortiment en het gegeven dat je rustig kunt kijken naar de mantel die het beste bij je past. Bij impré is aan elk budget gedacht. Sorteer het aanbod op prijs, maar ook op andere aspecten zoals kleur, maat en merk.


waiting...

Contact
010 - 447 9844Maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30 tot 16.45 uur