Scandi(0)

   Deze categorie bevat momenteel geen artikelen.

   Scandi Style: gezelligheid en rust in huis

   Knus op de Scandinavische manier dankzij het less-is-more-principe. Oftewel een ontspannen interieur vol functionele designs, gedekte kleuren en altijd modern. Scandi chic is minimalistisch en tijdloos en creëert rust in huis.

   Categorieën

   Filter & sorteer

   • Sorteren op:
    Meest populair eerst

   Sorteren op:

   Scandi(0)

   Scandinavische stijl - less is more!

   Ben jij fan van de Scandinavische stijl? Dan hou je van rust, eenvoud en functionaliteit. Een Scandinavisch interieur kenmerkt zich door de leus ‘less is more’. In een ruimte die is ingericht volgens de richtlijnen van Scandinavisch wonen, hoeft dus niet elk hoekje gevuld te worden met een meubel of een woonaccessoire. Het is vooral belangrijk dat alles wat er wél staat, van hoge kwaliteit is en bijdraagt aan een fijne woonervaring. Precies daarom ben je bij impré aan het juiste adres. Hier vind je verschillende meubels en woonaccessoires die perfect passen binnen een Scandinavisch interieur. Laat je ook inspireren door ons assortiment!

   Wat is de Scandinavische stijl precies?

   De Scandinavische stijl kent zijn kracht in warme, functionele en eenvoudige elementen. De meubels in dit interieur zijn vaak strak en krachtig en dienen allemaal een belangrijke functie, naast hun decoratieve aspecten. In een Scandinavisch interieur is elk element raak en er is wat dat betreft weinig ruimte voor tierelantijntjes. De Scandinavische stijl heeft zich in de afgelopen decennia in recordtempo ontwikkeld en is hard op weg om een van de populairste interieurstijlen te worden. Hou jij ook van no-nonsense en to-the-point, maar wil je dat je woonruimtes gezelligheid en warmte uitstralen? Dan is de Scandinavische stijl precies wat je zoekt!

   Hoe creëer je zo’n Scandinavische stijl in je huis?

   Minimalistisch, eenvoudig, gezellig en warm dus. Hoe krijg je het voor elkaar om al deze elementen van het Scandinavisch wonen in je kamers te verwerken? Maak gebruik van veel houten elementen. Denk bijvoorbeeld aan een strakke kast of een mooie vierkante tafel. Belangrijk is wel dat je meubels strakke lijnen bevatten. Je zult hier niet snel ronde elementen aantreffen, of het moet misschien een ruimtebesparend bijzettafeltje betreffen. Een andere manier om de Scandinavische stijl naar in huis te halen is door gebruik te maken van mooie planten. Scandinavië staat bekend om zijn fraaie natuur en het is dan ook niet meer dan logisch om dit in je interieur te verwerken.

   Welk kleurenpalet past bij een Scandinavisch interieur?

   In Scandinavië is het zeker in de winter heel vroeg en heel lang donker. Mede om die reden doen de Scandinaviërs er alles aan om de leefruimtes zo licht mogelijk te maken. Daarom zijn wittinten en natuurlijk licht heel kenmerkend voor dit interieur. Witte kleuren kunnen heel goed gecombineerd worden met andere natuurlijke tinten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lichtgrijs, of zacht roze. Ook wanneer je kiest voor houten meubels, is het voor het creëren van een optimale Scandinavische woonstijl goed om lichte houtsoorten te kiezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beuken-, berken, of essenhout.

   Deze accessoires kenmerken Scandinavisch wonen

   Hoewel een Scandinavische stijl zich dus kenmerkt door een minimaal aantal accessoires, zijn er wel degelijk elementen die je kunt toevoegen om het Scandinavisch wonen te bevorderen. Belangrijk hierbij is wel dat alles wat je neerzet een doel moet hebben. Zo kun je bijvoorbeeld heel goed minimalistische kaarsen- en waxinelichthouders neerzetten. Deze zijn namelijk decoratief, nuttig én brengen heel veel sfeer in huis, zeker op de koude winterdagen. Kies dan wel voor kandelaars die in de Scandinavische stijl zijn gemaakt. Dit betekent vooral weer: duidelijke lijnen, strak design en strakke kleuren. Volgens dit principe is er in een Scandinavisch interieur ook echt wel ruimte voor bijvoorbeeld metalen posters, strakke wandklokken of artikelen waarmee je woonaccessoires kunt opbergen.

   Scandinavisch interieur in verschillende kamers van je huis

   Het Scandinavisch interieur leent zich perfect om door heel je huis door te voeren. Toch is het ook mogelijk om slechts in enkele kamers te kiezen voor deze woonstijl. Je woonkamer omturnen in een Scandinavisch interieur is misschien nog wel het eenvoudigst. Kies voor meubels met strakke lijnen. Een hoekbank is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor deze stijl, omdat relatief veel mensen kan laten zitten op een kleine ruimte. Ook je slaapkamer leent zich uistekend voor de Scandinavische stijl. Want is dit niet dé kamer waar je helemaal tot rust wilt komen? Daar is het Scandinavisch wonen uitermate geschikt voor. Laat je inspireren door het ruime assortiment van impré en breng de Scandinavische stijl aan waar je maar wilt!


   waiting...

   Contact
   010 - 447 9844U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 21:00 uur en op zaterdag van 8:30 tot 17:00 uur