Landelijk(0)

   Deze categorie bevat momenteel geen artikelen.

   Country Living: gezellig interieur in landelijke stijl

   Ontvlucht de stad, adem diep in en geniet van de stilte. Dit gevoel van rust hebben we omgezet naar een wooncollectie vol items waarmee je jouw huis verandert in een Country Chic toevluchtsoord.

   Categorieën

   Filter & sorteer

   • Sorteren op:
    Meest populair eerst

   Sorteren op:

   Landelijk(0)

   Landelijke stijl - keer dagelijks terug naar een plek vol rust en kalmte

   Je rijdt de stad uit. Op zoek naar een plek waar rust en regelmaat heerst. Haal diep adem en geniet van de stilte van het platteland. Herken je dit gevoel? Het is precies het gevoel dat we hebben laten terugkomen in de landelijke stijl collectie van impré. Bekijk het ruime assortiment en vind alles wat je nodig hebt om het landelijk interieur ook in jouw woning te laten floreren. Tover ook jouw kamers om tot een knusse oase van rust!

   Wat is de landelijke stijl precies?

   Een landelijk interieur heeft het motto ‘mijn huis is mijn kasteel’ hoog in het vaandel staan. De landelijke stijl kenmerkt zich door gezelligheid en knusheid. Wanneer je thuiskomt na een lange dag hard werken, moet een modern rustiek interieur je direct uit de waan van de dag halen. Maak niet de denkfout dat een plattelandsstijl ook echt alleen op het platteland tot zijn recht komt. Sterker nog: in de drukte van de stad is het juist heerlijk als je elke dag thuis kunt komen op een plek waar het lekker rustig is.

   Hoe creëer je zo’n landelijke stijl in je huis?

   De focus in plattelandsstijl ligt op rustieke, simpele meubelen van hout die op zo’n manier zijn gemaakt dat ze een gebruikte look hebben. Een doorleefde look geeft namelijk een vertrouwd idee, wat precies de bedoeling is van een landelijk interieur. Terwijl vooral lichte tinten een vriendelijke sfeer scheppen in het meubel- en wanddesign, zorgt woontextiel, zoals geweven tapijten met lineaire patronen en vrolijke kussens voor de nodige gezelligheid. Is je al iets opgevallen? Het zijn inderdaad de natuurlijke materialen die de boventoon voeren in een landelijke stijl. Met name houten meubels zijn een belangrijk ingrediënt voor de perfecte modern rustieke look. Dit geldt voor kasten, tafels en ook stoelen.

   Wat zijn de kleuren van het plattelands(stijl)?

   De woorden ‘knusheid’ en ‘gezelligheid’ zijn al een aantal keer gevallen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de keuze voor het kleurenpallet in de landelijke stijl eveneens gezelligheid moet uitstralen. Vaak zorgt de neutrale en natuurlijke kleur wit al voor de nodige knusheid. Dit is dan ook in veel gevallen de basiskleur in een landelijk interieur. Vanuit deze basis kun je eindeloos combineren met andere kleurtinten. Denk aan andere natuurlijke kleuren, zoals grijs, zwart of bruin. Maar ook meer flamboyante kleuren als goud, zilver, paars of blauw misstaan eigenlijk nooit in een landelijke stijl. Onthoud wel de stijlregel: hoe lichter de kleur, hoe beter het past in een landelijk interieur.

   Deze accessoires maken een landelijke stijl

   Naast het kopen van met name houten meubels zijn er nog een aantal woonaccessoires die perfect passen binnen een landelijk interieur. Denk bijvoorbeeld aan een fraai houten laddertje dat je tegen de muur aan kunt zetten ter decoratie. In lijn met de natuurlijke look die een plattelandsstijl typeert, zijn ook dierenhuiden mooie accessoires en een echte eyecatcher binnen het interieur. Deze woonaccessoires maken je kamers uitnodigender en comfortabeler en zijn ook nog eens heerlijk knus onder blote voeten! Wat ook heel fraai staat in een plattelandsstijl, is een rieten mand. Deze kun je bijvoorbeeld aan de hoek van een hoge kast hangen, of juist als decoratie naast je bank.

   Breng de landelijke stijl naar elke kamer in je huis

   Een van de mooie kenmerken aan de landelijke stijl is dat je het eigenlijk op een heel eenvoudige manier kunt toepassen in elke kamer van je huis. De woonkamer is misschien nog wel het makkelijkst te voorzien van een landelijke stijl. Plaats hier genoeg houten meubels in combinatie met mooie accessoires en de juiste kleuren en je bent eigenlijk al een heel eind op de goede weg. Maar ook je slaapkamer tover je in een mum van tijd om in een modern rustiek interieur, bijvoorbeeld door hier een koeienvel neer te leggen. Met geweven badmatten breng je vervolgens ook de landelijke sfeer in je badkamer. Tot slot leent de landelijke stijl zich ook uitstekend om te combineren met andere woonstijlen. Laat je dus eindeloos inspireren door de producten van impré!


   waiting...

   Contact
   010 - 447 9844U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 21:00 uur en op zaterdag van 8:30 tot 17:00 uur