Kaarsen- & waxinelichthouders(0)

Deze categorie bevat momenteel geen artikelen.

Categorieën

Filter & sorteer

  • Sorteren op:
    Meest populair eerst

Sorteren op:

Kaarsen- & waxinelichthouders(0)

Kaarsen- en waxinelichthouders

Waxinelichthouders brengen de romantiek in huis. Kaarsen zijn bijna het symbool geworden van gezelligheid, romantiek en knusheid. Vooral in de donkere wintermaanden zijn kaarsen populair en komen ze meer dan uitstekend tot hun recht. Maar minstens net zo belangrijk als de kaarsen, zijn de kaarsenhouders die ze dragen. Deze moeten geen afbreuk doen aan de romantiek, maar wel zorgen voor een veilige houvast van de kaarsen en waxinelichtjes. Bij impré vind je heel veel kaarsenhouders en waxinelichthouders die precies aan deze criteria voldoen. Laat je inspireren door het ruime aanbod en neem enkele decoratietips van onze kant ter harte!

Kandelaar op tafel

Kandelaars zijn echte sfeerbrengers, zeker als je ze gebruikt op je eetkamer tafel. Het zacht glinsterende licht doet elke maaltijd lekkerder smaken en laat je wegsmelten van romantiek. Door meerdere kaarsen bij elkaar te zetten, creëer je een heus kaarsenplateau waarmee de vlammen elkaar versterken qua sfeer. De kaarsenstandaards zijn overigens net zo decoratief als de kaarsen. Zo is het ook helemaal niet gek om een kandelaar neer te zetten zonder kaars erin. Van massieve, vergulde kandelaars met meerdere armen tot waxinelichthouders in een fraaie steenlook: bij impré vind je altijd een kaarsenhouder die bij jouw smaak past.

Kaarshouder aan het plafond of aan de muur

Bij impré vind je ook hele decoratieve kaarshouders die je aan het plafond moet bevestigen. Hiermee creëer je een prachtige, ongekend romantische sfeer in je woonkamer. Ze geven je huiskamer een classy touch en zijn een echte eyecatcher. Hetzelfde geldt overigens voor kaarshouders die je aan de muur kunt bevestigen. Het lijkt alsof je huis een fraai Middeleeuws kasteel wordt, maar dan luxe en zonder alle vervelende veldslagen. Wanneer je ervoor kiest om de kaarshouder boven de tafel te hangen, is het wel belangrijk dat je ervoor zorgt dat jij en je visite niet direct hun hoofd stoten bij het opstaan. Daarnaast moeten de vlammen niet te dicht op het plafond komen. Er moet dus genoeg ruimte zijn om de kaarshouders aan het plafond te bevestigen. Kaarshouders aan de muur kunnen ook geschikt zijn in de slaapkamer, om de magie aldaar nog meer op te schroeven.

Waxinelichthouders in het juiste materiaal

Bij impré vind je kandelaars voor kaarsen en waxinelichtjes gemaakt van verschillende materialen, zoals hout, glas of keramiek. De keuze voor het materiaal van je waxinelichthouders is in grote mate afhankelijk van de interieurstijl bij jou in huis. Houten waxinelichthouders passen bijvoorbeeld goed in een landelijke sfeer, terwijl keramieken of glazen waxinelichthouders juist in meer romantische interieurs goed tot hun recht komen. Voor een echt decoratief effect kies je voor een kaarsenplateau met meerdere kaarsen en met waxinelichthouders van verschillende materialen. Met dit effect creëer je een waanzinnige sfeer in eigenlijke elke ruimte in huis.

Hoe bevestig je plafond- en wandkandelaars veilig?

Hoe mooi een plafond- of wandkandelaar ook is, het blijft bijna letterlijk spelen met vuur. Daarom is het goed om op een paar dingen te letten bij het bevestigen van de kandelaar. In het ideale geval zorg je ervoor dat alle kaarsen in een apart glas staan voor extra bescherming. De meeste wandkandelaars hebben zelf overigens al een voldoende grote was-verzamelplaat, om ook het lekken van gloeiend heet kaarsvet te voorkomen. De wandbevestiging bestaat altijd uit brand- en vlamvertragend materiaal, zoals metaal. Hang deze kandelaars bij voorkeur niet op bij een raam of deur, om zo de tocht niet zijn gang te laten gaan. Zorg er daarnaast altijd voor dat de kaarsen uit zijn wanneer je de ruimte verlaat.

Tips voor een ultiem decoratief effect

Wil jij de optimale sfeer halen uit je kaarsen en kaarsenhouders? Maak dan gebruik van een van de volgende tips. Allereerst gaan kaarsen uitstekend samen met spiegels. De reflectie van de vlammen in een spiegel doet het voelen alsof de warmte en sfeer verdubbeld wordt. Wanneer je de vlam bekijkt vanuit een juiste hoek, lijkt het alsof het licht zich zelfs vaker vermenigvuldigd. Een andere tip is om kaarsenstandaards in te slaan voor verschillende seizoenen. Tijdens Kerstmis is er bijvoorbeeld behoefte aan veel kaarsen en warme lichtjes, terwijl de zomerperiode wellicht eerder vraagt om koele kaarsenhouders van steen.

Koop je kaarsen en waxinelichthouders online bij impré

Heb jij de mooiste waxinelichthouder of kandelaar gevonden? Bestel hem dan en wij zorgen dat het zo snel mogelijk bij je thuis wordt bezorgd.


waiting...