Gordijnen(0)

Deze categorie bevat momenteel geen artikelen.

Categorieën

Filter & sorteer

  • Sorteren op:
    Meest populair eerst

Sorteren op:

Gordijnen(0)

Gordijnen, zowel sfeervol als praktisch!

De inrichting van een huis is van groot belang. Met behulp van de juiste woonaccessoires kan je een ruimte gemakkelijk transformeren tot het gezelligste plekje binnenshuis. Gordijnen spelen hier een grote rol bij. Wat is nou leuker dan een groot kaal raam aan te kleden met een prachtig gordijn? Wellicht woon je wel in een studio en heb je de behoefte om toch een soort extra ruimte te creëren. Ook hierbij kan een gordijn je helpen! Bij impré heb je de keuze uit veel verschillende gordijnen, dik of dun, lang of kort. Benieuwd welk soort gordijn het beste bij jouw huis of inrichting past? Wij vertellen je er graag meer over!

Verschillende soorten gordijnen en de perfecte fit voor jouw huis

Met zoveel verschillende gordijnen om uit te kiezen kan het voorkomen dat je door de bomen het bos even niet meer kan zien. Welke gordijnen zijn eigenlijk het meest geschikt voor bijvoorbeeld de woon- of slaapkamer? Hieronder lees je alles over de verschillende soorten gordijnen en welk resultaat je met de verschillende type gordijnen behaalt.

  • Vitrage: vitrage (ook wel glasgordijn) genoemd is een dun gordijn dat vaak een witte kleur heeft en waar ook vaak een bepaalt patroon in geweven is. Met vitrage voor je raam heb je net wat meer privacy, fijn als er bijvoorbeeld vaak mensen langs je raam lopen. Daarnaast kan Vitrage ook als zonbescherming gebruikt worden. Wat ook voorkomt is dat Vitrage puur decoratief gebruikt wordt, door het sierlijke uiterlijk van deze gordijnen.
  • Inbetween gordijnen: een inbetween gordijn heeft deels dezelfde functies als Vitrage. Je kan er gemakkelijk door naar buiten kijken, maar van buitenaf kan je niet naar binnen kijken. Dit soort gordijnen zijn een stuk dikker en dichter dan Vitrage gordijnen, maar wel veel soepeler en de stof is een stuk lichter. Dit soort gordijnen zijn perfect voor bijvoorbeeld in de woonkamer.
  • Overgordijnen: overgordijnen zijn dichte gordijnen die vaak pas gebruikt worden als het buiten donker is. Deze gordijnen zorgen er dan ook voor dat er niet naar binnen kan worden gekeken, ook niet als het helemaal donker is buiten. Vaak worden deze gordijnen over Vitrages gehangen en zorgen ze voor een gezellige sfeer thuis.
  • Rolgordijnen: dit zijn gordijnen die op- en afgerold kunnen worden. Deze verduisterende gordijnen zijn perfect als je op zoek bent naar goede binnenzonwering. Zo zijn er rolgordijnen met verduisterende stof, maar ook rolgordijnen die met behulp van andere middel donkerder gemaakt kunnen worden. Dit gordijn is vooral geschikt voor in de slaapkamer.
  • Paneelgordijnen: paneelgordijnen zijn een moderne variant van vitrages. Ze zien er net wat meer eigentijds uit en ze geven een elegante touch aan jouw huis. Net zoals vitrages zijn dit wat dunne gordijnen, die zonlicht enigszins tegenhouden en voor privacy zorgen. Prachtige gordijnen om in de woonkamer op te hangen, of om bijvoorbeeld een kamer te creëren in een studio.
  • Vouwgordijnen: dit type gordijn kan op- en afgerold worden, maar werkt op een andere manier dan het rolgordijn. Het vouwgordijn stapelt zich als het ware op tijden het opvouwen. Dit geeft een mooi en decoratief effect. Perfect voor in de woon- of slaapkamer!

Kant-en-klare gordijnen kopen bij impré

Sta jij ook al zo te popelen om nieuwe gordijnen uit te kiezen voor jouw woon- slaap of badkamer? Of wellicht is er wel een andere ruimte in jouw huis die wat meer sfeer kan gebruiken! impré maakt gordijnen kopen leuk en makkelijk! Kies uit vele verschillende modellen, stoffen en lengtes. Zo vind je gegarandeerd het juiste type dat bij jouw woonruimte past! Met één klik op de knop plaats je jouw bestelling en voor je het weet staat de bezorger voor je deur met jouw kant en klare gordijnen!


waiting...