Fotolijsten(0)

Deze categorie bevat momenteel geen artikelen.

Categorieën

Filter & sorteer

  • Sorteren op:
    Meest populair eerst

Sorteren op:

Fotolijsten(0)

Een fotolijst als woondecoratie aan de wand

Een foto in een fotolijst is een herinnering voor altijd. Aan een te gekke vakantie met je vrienden, een romantisch weekend met je partner of aan de fantastische jeugd die je hebt gehad. Een mooie foto verdient een fotolijst, groot of klein. Deze beschermt namelijk niet alleen de foto tegen beschadigingen, maar vormt ook samen met de foto een stijlvolle decoratie voor bijvoorbeeld aan de muur. Ben je niet zo van de foto’s? Ook een poster in een lijst is een hippe eyecatcher in je woonkamer of slaapkamer. Een fotolijst van impré is dus een echte musthave!

Een fotolijst van hout of een vierkant fotolijstje: wat past bij jouw woonstijl?

Of je nu geniet in je landelijke kamer of thuiskomt in een klassieke sfeer: een fotolijst hoort thuis in elk interieur. Je kunt bijvoorbeeld met één enkele fotolijst in groot formaat je lege wand een minimalistisch effect geven, of je gaat voor een bontgekleurd spektakel met een fotolijst collage. Kijk eens om je heen bij vrienden en familie om inspiratie op te doen. Dan zie pas je hoeveel mogelijkheden er zijn op het gebied van foto’s en wanddecoraties. Een aantal populaire voorbeelden zijn:

  • Een eenvoudige fotolijst van hout voor een natuurlijke interieurstijl
  • Passe-partout met witte binnenrand die de focus volledig op de afbeelding legt
  • Weelderig vierkant fotolijstje in goud- of zilvertinten voor een vleugje glamour
  • Een combinatie van fotolijsten als collage

Als je een fotolijst koopt, is het een goed idee om deze in de stijl van je foto of poster te houden. Wil je meerdere familiefoto’s bij elkaar aan de muur hangen? Voor een collage is een fotolijst in basic stijl wat je nodig hebt. Je familie moet het middelpunt zijn, toch? Een fotolijst in weelderige barokstijl is al een blikvanger van zichzelf. Je kunt hem gebruiken voor reproducties van beroemde schilderijen of een stijlbreuk creëren door er een modern werk in te doen. Een andere bijzondere manier om fotolijsten op te hangen, is door allerlei kleine lijstjes in verschillende vormen, van een rond tot een vierkant fotolijstje, in een grote diepe lijst te plaatsen. Dit past vooral bij een interieur in boho- of vintagestijl.

Hoe decoreer je je muur met fotolijsten?

Een fotolijst komt pas écht goed tot zijn recht als hij een mooi geheel vormt met de rest van je woonaccessoires. Let er sowieso op dat kleuren bij elkaar passen. In een woonkamer in romantische look kun je bijvoorbeeld een fotolijst van hout die wit geverfd is boven een lage kast hangen die ook wit geverfd is. Zet een zilverkleurige vaas met roze en witte kunstbloemen op met een zilverkleurige kaarsenstandaard erbij als finishing touch. Als motief voor in je fotolijst zijn romantische bloemen of landschappen in aquarelstijl een match made in heaven.

Hang een fotolijst aan de muur op ooghoogte. In grote kamers is het vaak mooier om een rij met afbeeldingen naast elkaar te hangen die bij elkaar passen, dan één grote afbeelding. Heel aantrekkelijk is bijvoorbeeld een driedelige fotolijst waarbij één motief verdeeld is over drie lijsten naast elkaar.

Kun je niet kiezen tussen verschillende posters of foto’s? Doe dan als de Russische tsarenfamilie. Hun collectie hangt in de Hermitage als de ‘Petersburger ophanging’: een hele muur vol lijsten met schilderijen of afbeeldingen. Ze vormen één geheel door hetzelfde thema, zoals natuur. Of door dezelfde motieven, zoals bloemen.

De perfecte plek voor je fotolijst

In huis zijn er heel veel geschikte plekken voor jouw fotolijsten. Wil je een nieuwe fotolijst ophangen? Houd de plek dan eerst een paar dagen in de gaten voordat je enthousiast gaat boren. Het is namelijk belangrijk dat je foto niet elke dag urenlang in direct zonlicht komt te hangen, want dan is je afbeelding snel verbleekt of verkleurd. Ook kan zonneschijn op een glazen fotolijst vervelende lichteffecten in een kamer creëren. Ben je helemaal tevreden met de ophangplek? Dan zal je er ook niet snel meer spijt van krijgen.

Denk je dat je een fotolijstje beter niet in een donkere hoek kunt zetten? Dan heb je het mis. Denk eens aan musea. Daar hangen schilderijen toch ook in een donkere ruimte bij elkaar? Met behulp van een klein wandlampje zet je jouw foto of poster makkelijk in de spotlights.

Bestel je fotolijsten online bij impré

Voor al je foto’s van vrienden en familie, kleurrijke posters en imposante schilderijen vind je bij impré de bijpassende fotolijst online. Kies uit de ruime collectie een bescheiden fotolijst van hout of een weelderig vierkant fotolijstje in barokstijl, of wat voor soort lijst je maar zoekt. Met de artikelen van impré kun je je creativiteit altijd de vrije loop laten. Dat maakt ze zo leuk!


waiting...