Fauteuils(0)

Deze categorie bevat momenteel geen artikelen.

Categorieën

Filter & sorteer

  • Sorteren op:
    Meest populair eerst

Sorteren op:

Fauteuils(0)

Fauteuils om lekker in weg te zakken

Fauteuils zijn perfect om na een lange dag hard werken even heerlijk in weg te ploffen en de stress van de dag van je af te laten glijden. Pak een lekkere grote kop thee of vul een goed glas wijn en doe je beentjes omhoog - je hebt het verdiend! Nu alleen nog je favoriete serie opzetten of dat spannende boek uit de kast halen en je bent binnen mum van tijd vergeten dat je überhaupt naar werk bent geweest! Laat je inspireren door het ruimte aanbod fauteuils van impré en kies die heerlijke relaxstoel die het beste bij je past.

Verschillende soorten fauteuils

Er zijn verschillende soorten fauteuils en het is dus goed om voor jezelf te bedenken wat je er precies van verwacht en welke functie de luxe stoel moet vervullen. Wil je puur relaxen? Dan is een lounge stoel waarschijnlijk wat je zoekt. Deze stoel is zo gemaakt dat je er heerlijk op kunt zitten, al neigt het in sommige gevallen al meer naar liggen. Zeker wanneer je deze stoel combineert met een poef, is de optimale ontspanning gegarandeerd.

Een fauteuils die pas echt veel wegheeft van een ligbank, is de chaise longue. Als je dit opzoekt in een Frans-Nederlands woordenboek, zul je een vertaling tegenkomen in de trant van ‘lange stoel’. Daar is geen woord aan gelogen, want de chaise longue kenmerkt zich door een brede verlenging en een rugdeel die tot halverwege loopt of die op dat punt verlaagd is. Zo kun je - meestal wat schuin - languit op deze stoel zitten, heerlijk met de beentjes omhoog. Vraag je overigens aan een Engelsman wat de vertaling van chaise longue is, zal hij zonder al te lang nadenken antwoorden met ‘longchair’. De verschillen tussen een chaise longue en een longchair zijn zo minimaal, dat ze eigenlijk al jaren als synoniem gebruikt worden.

Met een draaifauteuil kun je 360 graden draaien, verschillende kanten op. Deze stoel komt het best tot zijn recht op een centraal punt in een woonruimte. Omdat een draaifauteuil alle kanten op draait, is dit dé geschikt stoel om echt helemaal van jou te maken. Wanneer er bezoek is, draai je makkelijk naar ze toe. Ben je alleen? Dan geniet je in je draaifauteuil heerlijk van het uitzicht uit het raam.

Zitcomfort in de woonkamer

Hoewel de inrichting van de gemiddelde woonkamer in de loop der jaren flink veranderd is, zoekt bijna iedereen nog wel een plekje voor een luxe fauteuils. Zeker wanneer je ontspannen televisie wilt kijken, is een geweldige lounge stoel meer dan welkom. Voor optimaal kijk- en zitcomfort kies je voor een draaifauteuil. Hiermee vind je altijd de ideale positie om tv te kijken en kun je desgewenst makkelijk bijdraaien als de situatie daarom vraagt. Zekerals aanvulling op een net zo lekkere bank, maak je van je woonkamer een waar zitparadijs.

Hoe zorg je dat je fauteuil perfect in je interieur past?

Fauteuils zijn echte eyecatchers in je woonkamer en dus is het belangrijk dat ze goed bij de rest in het interieur passen. Een los element zoals een fauteuil biedt veel mogelijkheden om juist leuk met het interieur te spelen. Hoe zorg je dat een fauteuil optimaal tot z’n recht komt? Een drietal tips:

  • Gebruik de ruimte die je hebt optimaal. Wanneer je een vrij kleine woonruimte hebt, kan het heel leuk zijn om een paar losse fauteuils neer te zetten, in plaats van een kolossale bank. Zo creëer je ondanks de beperkte ruimte toch een ruimtelijk effect. Dit biedt ook direct mogelijkheden om mooi te combineren. Wil je dezelfde fauteuils, of durf je juist te combineren?
  • Voeg een mooi vloerkleed aan je interieur. Deze kan een krachtige verbindende factor zijn tussen verschillende fauteuils, of je lounge stoel en de zitbank. Vloerkleden hebben daarnaast een heel positief effect op de akoestiek in huis en is een ware sfeer booster.
  • Zorg ervoor dat er altijd vrije looplijnen zijn richting deuren. Of je nu de openslaande tuindeur hebt, of de deuren naar andere ruimtes, het is voor het ruimtelijke effect essentieel als hier geen fauteuils of andere meubels tussenstaan.

Fauteuil kopen bij impré

Ben je al verliefd geworden op een fauteuil, draaifauteuil of chaise longue/longchair? Dan wordt het hoog tijd dat je gaat bestellen. Want waarom zou je nog maar een dag langer wachten op het moment dat je heerlijk tot rust kunt komen in jouw eigen lounge stoel? Wanneer je bestelling geplaatst is, gaan wij zo snel mogelijk voor je aan de slag.


waiting...

Contact
010 - 447 9844Maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30 tot 16.45 uur